web analytics

Flinke drukte verwacht bij Boerenfestival bij T-Huis (14 april)

Er wordt zondagmiddag 14 april zoveel belangstelling verwacht voor het Boerenfestival bij het T-Huis Visdonk, dat de organisatie via website en Facebook bezoekers oproept om met de fiets te komen. ‘Want we verwachten dat parkeren een probleem gaat worden’. Het festival is van 13:00 – 16:00 uur.

De slagboom bij het T-Huis is dicht, dus parkeren kan alleen op de openbare parkeerplaats aan het Rozenvendreef 2 (bij de Lodge). En dat kan niet onbeperkt. Vanaf de openbare parkeerplaats staat de looproute naar het T-Guis aangegeven.

Gratis
Het Boerenfestival wordt georganiseerd door ZLTO Roosendaal en MEC Roosendaal. Dit gratis festival is opgezet om bezoekers inzicht te geven in verschillende agrarische bedrijven en agrarisch gerelateerde streekproducten. Op deze middag gaan de koeien van het naastgelegen boerenbedrijf voor het eerst in dit seizoen naar buiten.

Streekproducten
Tijdens het festival biedt een aantal lokale boeren zijn producten aan en zijn er vele leuke activiteiten voor jong en oud. Zoals schapendrijven, bezoek bij twee boeren in de (melk)stal, kraampjes met agrarisch gerelateerde producten uit Roosendaal en omgeving en zelf broodbakken zoals de mensen dat in het stenentijdperk deden, zo’n 3000 jaar geleden.

Ook is er een melkkoe en een springkussen en er staan oude landbouwmachines van onder andere OTMV, de Oude Trekker en Motoren Vereniging, die dit haar haar 40 jarig bestaan viert. Tijdens het Boerenfestival wordt daar ook aandacht aan besteed.

Melkveebedrijven
Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij twee melkveebedrijven. ‘Beide bedrijven hebben een andere manier van melken en het is dus zeker interessant om de verschillen te komen bekijken. Het belooft ook weer een heus spektakel te worden als de koeien na de winterperiode op stal weer voor het eerst naar buiten gaan’, aldus de organisatie.