web analytics

Fixed Gear Race zorgt voor primeur bij de Draai

De tweede editie van een Fixed Gear Race zorgt bij De Draai 2018 op maandag 6 augustus voor een primeur in Roosendaal. De wedstrijd op de Draai-dag gaat als enige wedstrijd in Nederland meetellen voor de Fixed Nations Cup 2019 in Dijon (Frankrijk). Daardoor kunnen renners tijdens de Draai punten halen die meetellen voor de kwalificatie voor deze landenwedstrijd.

Fixed Gear is een spectaculaire en snel groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en London, waar een subcultuur ontstond uit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling. 

Warmrijden
Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn, Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau! Omdat Fixed Gear renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een warm- up area ingericht waarin alle renners zichzelf op “de rollen” kunnen warmrijden.  

Wereldtop
De eerste editie tijdens De Draai van 2017 heeft voor veel mond tot mond reclame gezorgd in het internationale peloton. ‘We zijn supertrots te kunnen melden dat de absolute fixed gear wereldtop, acte de présence geeft op De Draai in Roosendaal op maandag 6 augustus. Dit jaar organiseren we met onze partner NL Crit Series, twee Fixed Gear races: behalve een herenveld ook een damesveld.

Het startschot klinkt op maandag 6 augustus om 14.20 uur voor de dames en om 17.35 uur voor de heren. ‘In de wedstrijden zal keihard worden gestreden voor de prijzen en de punten’, verzekert de organisatie van De Draai.

WielerExperience
Op zondag 5 augustus, een dag voor de Draai-wedstrijden, wordt er een Men’s B-race gehouden op de WielerExperience Roosendaal, die tevens dienst doet als Kwalificatierace voor de Men’s A-race.
De eerste 5 finishers in deze race krijgen een ticket voor de Men’s A race op maandag 6 augustus. Tevens verzorgt NL-Crit Series op zondag een Fixed Gear Clinic waar men onder begeleiding van ervaren renners kennis maakt met fixed gear rijden.

Foto: Koen Mol Fotografie / De Draai