web analytics

Finale Schoolatletiek 20 mei op Vierhoeven

 Op de Thor-atletiekbaan op Sportcomplex Vierhoeven in Roosendaal is zaterdag 20 mei de finale van Schoolatletiek West-Brabant. Er doen zo’n dertig teams uit de regio aan mee. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur.

 

De 37e editie van Schoolatletiek West-Brabant is begonnen met zo’n honderd teams. Na de voorrondes in Zevenbergen, Roosendaal, Oudenbosch, Steenbergen, Zundert en Bergen op Zoom zijn er dus nog dertig over die in Roosendaal om de ereplaatsen strijden.

Dat gebeurt op de onderdelen verspringen, balwerpen, 60 meter sprint,600 meter sprint en een sensationele estafette (10 x 60 meter). Voordat de wedstrijden om 11:00 uur beginnen, is er vrolijke en kleurrijke vlaggenparade, gelijk gevolgd door een grote en muzikale warming-up.

In de loop van de dag wordt er ook een extra ‘Ren je rot’ spel georganiseerd, waarbij dieren centraal staan en twintig vrijkaarten voor Bosbad Hoeven (Molecaten) te winnen zijn.

Ook is er weer een strijd om de traditionele Brakken-trofee, waarbij de scholieren samen met hun leerkracht of ouder een verrassend parcours moeten afleggen.

“De hele dag staat in het teken van sport, spel, binding en natuur. Niet alleen leuk voor de scholieren en hun begeleiders en de grote groep juryleden en vrijwilligers, maar ook een aanrader om mee te maken voor supporters, ouders, familie en andere belangstellenden”, zegt de organisatie.

De teams komen van scholen uit Roosendaal, Zevenbergen, Oud Gastel, Hoeven, Oudenbosch, Nispen, Rijsbergen, Zundert, Wouw, Bergen op Zoom, Zundert, Kruisland, Steenbergen en Hooge Zwaluwe.

Zoals gezegd beginnen de wedstrijden om 11:00 uur. De estafettes beginnen om 14:30 uur. Daarna is de strijd om de Brakken-trofee. Wethouder Toine Theunis van Roosendaal reikt de prijzen uit. De bedoeling is dat rond 17:00 uur alles afgewerkt is, en de deelnemers naar huis kunnen.