web analytics

Films Roosendaal 75 bevrijd kunnen weer vertoond worden

Nu de bioscoop vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen weer open mag, staan er gelijk vanaf donderdag 19 november weer een aantal vertoningen van twee films over 75 jaar bevrijding van Roosendaal op de agenda. De films kunnen gratis worden bekeken, maar er moeten wel vooraf plaatsen worden gereserveerd.

De nieuwe data en tijden zijn:
De Prijs van Vrijheid: donderdag 19 tot en met zondag 22 november om 16.00 uur.
75 jaar bevrijding: zaterdag 21 november om 13.30 uur en zondag 22 november om 11.15 uur.

Over de films:

Film 1: De Prijs van Vrijheid. In opdracht van de gemeente hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal. In de film komen inwoners van de stad en dorpen aan het woord en vertellen wat zij meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er fragmenten te zien van het bezoek van Engelse bevrijders bij de viering van 50 jaar Vrijheid. Tot slot is er bijdrage van een aantal leden van het Korps Commandotroepen, die vertellen over de inzet van het korps voor vrede en veiligheid en over de bevrijding van de gemeente Roosendaal in 1944.

Film 2: 75 jaar bevrijding in Roosendaal In 2019 was het 75 jaar geleden dat de stad en dorpen van de gemeente Roosendaal werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan is een aantal activiteiten georganiseer en heeft in de stad en alle dorpen een herdenking plaatsgevonden. Van deze activiteiten is door ERSA (de Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) een film gemaakt.

Reserveren
Vanzelfsprekend worden alle geldende coronamaatregelen in acht genomen, waardoor het aantal plaatsen beperkt is. Het is dus nog steeds nodig om vooraf plaatsen te reserveren.
Dat kan via: info@c-cinema.nl of via telefoonnr. 0165 534 503 De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk.