web analytics

Film ‘Autidelict’ bij AIC Roosendaal (21 sept)

Op vrijdag 21 september organiseert Autisme Informatie Centra (AIC) Roosendaal de eerste thema-ochtend na de zomer vakantie. Deze ochtend wordt de indrukwekkende film ‘Autidelict’. Op deze ochtend is ook Lindsay Schijvenaars van de politie Roosendaal aanwezig. Zij is een van de jeugdagenten van Roosendaal. Na de film is er ruimte om met elkaar, maar ook met Lindsey, in gesprek te gaan.

De bijeenkomst is in De Kameleon aan de Gerard ter Borchstraat 51 in Roosendaal van 09:30 – 11:30 uur. Inloop vanaf 09:15 uur. Belangstellenden worden verzocht zich voor 20 september aan te melden via de website van NVA Noord-Brabant, https://nva-nb.nl/thema-ochtenden-en-avonden/

In de film ‘Autidelict’ worden Sam en Viggo gevolgd. Zij laten op indringende wijze zien hoe autisme een rol kan spelen bij delicten en in de omgang met politie en justitie. Professionals zoals hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter en de bij Sam en Viggo betrokken politierechercheurs geven nuttige tips over hoe te handelen wanneer men te maken krijgt met een verdachte met autisme.