web analytics

Fiksclub zoekt deze oude telefoons om te verbouwen tot ‘muziekdoos’

Vanwege de coronacrisis gaan de sessies van de TTR Fiksclub op 4 april en 2 mei niet door, maar de leden van de Fiksclub willen graag aan de slag blijven en zoeken oude PTT-telefoons om te verbouwen tot ‘Muzikale Wondertelefoons’ voor dementerende medemensen.

Het gaat om exemplaren van de oude PTT-telefoons met een draaischijf, het overbekende grijs-crème type T65 waar vroeger iedereen mee belde. De Fiksclub-leden denken dat er bij veel mensen nog wel zo’n telefoon in een kast of op zolder ligt.

‘We bouwen die om tot 'Wonderfoons': telefoons die oude liedjes laten horen als je de hoorn van de haak neemt en zo dementerenden weer even letterlijk in contact kan brengen met vroeger’, meldt Sjaak Adriaanse van de TTR Fiksclub.

‘Wonderfoons zijn een groot succes in verzorgingshuizen, want ze verlichten de ontreddering van dementerenden, die in deze tijden extra groot is’, aldus Adriaanse. Wie nog zo’n toestel heeft liggen, kan contact opnemen met hem via sjaakadriaanse@ziggo.nl of telefonisch via 0165-546557.