web analytics

Fiksclub zaterdag 27 mei in Huis van de Westrand

De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 27 mei weer bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand aan het Lucasplein. Een paar dagen vooraf kan op de website van de Fiksclub al gekeken worden naar welke reparateurs naar verwachting aanwezig zijn.

 

TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Ook met kapotte kleren kan men terecht, of met een vastgelopen computer.

Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen. Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. En we verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse.

De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. nemen.

In de eerste helft van 2017 is nu nog één bijeenkomst: op 24 juni.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers, in het bijzonder uit de Westrand, om de bezoekers te helpen met de reparaties. Vooral mensen die handig zijn met elektrische apparaten en elektronica kan men goed gebruiken. Maar vrijwilligers die overweg kunnen met hout, metaal, speelgoed, textiel, papier, fietsen enzovoort zijn net zo welkom. Onkosten worden in overleg vergoed.

Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546 557, e-mail sjaakadriaanse@ziggo.nl

>> Website TTR Fiksclub