web analytics

Fiksclub op zaterdag 19 mei in Huis van de Westrand

Vrijwilligers van de de Roosendaalse TTR Fiksclub komen op zaterdagmiddag 19 mei weer tussen 14.00 uur en 16.30 uur naar het Huis van de Westrand aan het St. Lucasplein 3 in Roosendaal om van alles te repareren. Inloop tot 16.00 uur. Voor de zomervakantie is er hierna nog een bijeenkomst op 16 juni.

TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die eens per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking, behalve bladblazers.

Ook met kapotte kleren kan men terecht, of met een vastgelope computer, of als iemand zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. ‘Let er wel op dat de spullen schoon en compleet zijn. Neem dus ook de afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren etc. mee, en natuurlijk goede batterijen’, tipt de Fiksclub.

Een paar dagen vooraf al op fiksclub.nl te zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn.

Energiescan
TTR helpt ook bij het besparen op energiekosten. Bij de Fiksclub kan men zich ook inschrijven voor een gratis energiescan van de woning met een warmtecamera, een ideaal apparaat om 'laaghangend fruit' op te sporen. ‘We stellen als enige voorwaarde dat we drie of vier huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen kunnen nemen, meldt TTR.

‘Repareren, in plaats van weggooien en vervangen, is een mooi voorbeeld van dingen lokaal samen doen en zo onze stad een beetje minder afhankelijk maken van de grillen van de wereldeconomie. Daarnaast besparen we door te repareren niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. Bovendien verkleinen we de afvalberg’, licht initiatiefnemer Sjaak Adriaanse toe. ‘Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt’.

Vrijwilligers welkom
De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop.
Wie meer informatie over de Fiksclub wil, of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan contact opnemen met sjaakadriaanse@ziggo.nl of (0165) 546 557 bellen. ‘Vooral voor mensen die overweg kunnen met elektrische apparaten en elektronica is er altijd genoeg te doen’.

❯ Website Fiksclub.nl