web analytics

Fietsers Rucphensebaan moeten stuk omrijden (vanaf 12 feb)

In het kader van een uitgebreid plan om fietspaden in Roosendaal te verbeteren, wordt maandag 12 februari begonnen aan het tweede deel van de Rucphensebaan, het deel vanaf de Driehoekstraat tot aan de Meeten. Voor de fietsers geldt in beide richtingen een omleiding via de Driehoekstraat, Dijkranden Spectrum. Die omleiding is zeker 3,5 keer de lengte van het betreffende stuk fietspad.

Auto’s auto’s worden door verkeersregelaars langs het werk geleid, zo meldt de gemeente op de website.

Tekening boven:
De omleidingsroute voor de fietsers op de Rucphensebaan. Het stuk van de Rucphensebaan waar het om gaat, is in rood aangegeven.

Al klaar
Sinds november 2017 is de gemeente Roosendaal druk bezig met het verbeteren van de fietspaden. De eerste fietspaden zijn inmiddels klaar. Deze moeten alleen nog voorzien worden van belijning; het winterweer heeft dat tot nu toe nog niet toegelaten. Het gaat om de Dijkrand, het eerste deel Rucphensebaan en de Spoorstraat. Het fietspad aan de Zwaanhoefstraat krijgt nog een definitieve rode deklaag. Dit staat rond 16 februari op de planning. Gehoopt wordt dat het winterweer geen roet in het eten gooit.

Plantagebaan
Ook de fietspaden langs de Plantagebaan in Wouw worden aangepakt. Hier wordt woensdag 14 februari mee begonnen. Tussen de bebouwde kom van Wouw en het viaduct over van de A58 worden tegels en asfalt door een nieuwe asfaltconstructie vervangen. Daarvoor moet de Plantagebaan worden afgesloten. ‘Voor fietsers en bestemmingsverkeer blijft altijd een rijbaan beschikbaar. Ook hier zetten we verkeersregelaars in. Al het andere verkeer van en naar Wouw en beperkt voor Wouwse Plantage, leiden we om’, aldus de gemeente.

Nog meer

In maart wordt vervolgens met nog drie projecten begonnen: de Burgerhoutsestraat achter de Citroëngarage (start maandag 5 maart), de Stepvelden (start maandag 12 maart) en de Bosstraat tot de Gastelseweg (start maandag 12 maart).

Omleidingsroutes zijn te vinden op de website van de gemeente.
❯ Werk aan fietspaden op website gemeente.