web analytics

Fietser ernstig gewond bij botsing, auto gaat er vandoor

Op de kruising van de Gastelseweg – Borchwerf is vrijdag tegen de avond een 64-jarige Roosendaler ernstig gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden. De auto ging er vervolgens vandoor. De politie zoekt getuigen. De auto is later teruggevonden in Bergen op Zoom, maar de eigenaar zegt niet in de auto te hebben gereden.

Hulpdiensten kregen rond 17.05 uur een melding van een aanrijding tussen een fietser en een auto op de kruising van de Gastelseweg met de Borchwerf. Met onder andere assistentie van het personeel van een traumahelikopter is de gewonde man ter plaatste behandeld en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

De politie startte direct een onderzoek naar de aanrijding. Dankzij camerabeelden kon het betrokken voertuig worden opgespoord. Het is later die avond in Bergen op Zoom in beslag genomen. De eigenaar verklaarde, op het moment van de aanrijding, niet in de auto te hebben gereden.

Er wordt nu aan de hand van camerabeelden gekeken wie de bestuurder van het voertuig is geweest ten tijde van de aanrijding. Wie camerabeelden van het ongeval heeft of getuige was, of weet wie er op het moment van de aanrijding achter het stuur van de betreffende witte Volkswagen Polo zat, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 of het tipformulier. Het politie-zaaknummer van het voorval is 2020 332863.