web analytics

Fietsendief (30) aangehouden op Stationsplein Roosendaal

In de nacht van vrijdag op zaterdag 8 februari is op het Stationsplein in Roosendaal een 30-jarige fietsendief uit Roosendaal aangehouden. Eén fiets had hij al gestolen en ter plekke verkocht, bij een tweede fiets die zijn belangstelling had, werd hij aangehouden. Een en ander gebeurde rond half een.

Door cameratoezicht werd waargenomen dat er een man opvallend tussen de gestalde fietsen op het Stationsplein rondliep. De man liep plotseling weg met een fiets aan de hand, sprak twee jongemannen aan en gaf de fiets vervolgens aan hun.

Agenten zijn naar het Stationsplein gereden en spraken de twee jongens aan. Zij verklaarden dat de man de fiets net aan hen had verkocht voor enkele euro’s. De jongens gaven aan dat zij verder geen problemen wilden, legden een korte verklaring af en deden afstand van de fiets. Hun gegevens zijn genoteerd door de agenten. De herkomst van de fiets zal worden onderzocht door de politie. Wie een fiets mist van het Stationsplein, kan aangifte doen.

Toen de man een poging deed om een tweede fiets te stelen, werd hij aangesproken door de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord.