web analytics

Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, ‘op het lekkerste plekske van Wouw’.

Fietsen
Ze werd geboren op geboren op 14 januari 1921 en woonde tijdens haar jeugd op de boerderij in ’t Laag in Moerstraten. Na de oorlog trouwde ze met haar inmiddels overleden man Wim. Na zijn overlijden werd de fiets haar vertrouwde vervoermiddel. Jarenlang heeft ze allerlei tochten ondernomen. Met haar kinderen, kleinkinderen, vriendinnen, zussen en ook vaak alleen, zoals de 11-stedentocht, de 4-daagse van Assen, een rondje Nederland of naar Zoutelande en Renesse en ze reed twee keer Leontien’s Ladies Ride.

Wandelen

Ook was ze een stevige wandelaar. Zo liep ze twee keer de Nijmeegse 4-daagse en deed ze zelfs mee aan de 3-daagse van Tokyo. Inmiddels lukt het fietsen niet meer en verplaatst ze zich met een rollator. Met grote regelmaat wandelt ze nog naar de plaatselijke Jumbo om haar boodschapjes te halen. Ze kijkt op tv graag naar voetbal, wielrennen en schaatsen en is groot fan van Max Verstappen. Ze volgt zijn races op de buis en heeft zijn auto’s voor de tv staan…

Foto boven: De 100-jarige mevrouw C. Hagens-Beijaarts. (Foto Familie)