web analytics

Felicitaties voor 100-jarige Arnold Verkouteren van Aarmoei-nieke

Een afvaardiging van IQ Aarmoeinieke heeft tweede kerstdag (26 december) in Roosendaal een hulde gebracht aan Arnold Verkouteren, die deze dag in huiselijke kring zijn honderdste verjaardag vierde. Eigenlijk stonden alle mannen van het Aarmoeinieke te trappelen om ‘naar Nol’ te gaan, maar de strenge corona-regels gooiden roet in het eten. Nol was IQ-lid van het eerste uur en is de negende Gouden Bolhoed-drager van het gezelschap.

Grotere plannen
Grotere plannen voor deze dag lagen al wel klaar, en de mannen van het IQ Aamoei-nieke van Roosendaol hadden al hun vrouwen zover dat ze er op tweede kerstdag toch écht even tussenuit moesten. Immers een oud IQ-lid die ook nog eens Gouden Bolhoed-drager is, die moet en zal in het zonnetje gezet worden op zijn honderdste verjaardag. En ook al werden de RIVM-regels de laatste dagen strenger en strenger… wat het IQ Aarmoei-nieke in de kop heeft, heeft het niet in de …

Foto

En zo togen de huidige en oud-voorzitter van het IQ Aarmoei-nieke (Eric & Carel) om 12.00 uur op tweede kerstdag, voorzien van het IQ-vaandel en een enorme foto van het gehele Aarmoei-nieke richting de jarige. Immers naast dat Arnold de negende gouden bolhoed van het IQ Aarmoei-nieke heeft mogen ontvangen, was hij ook IQ-lid van het eerste uur. Hij is lid geweest in de periode dat het heren gezelschap nog op een mirliton blies.

Gouden Mirliton
In de korte toespraak werden de felicitaties namen het voltallige gezelschap overgebracht en ontving Arnold een gouden Mirliton. Arnold had er duidelijk schik in dat de mannen er toch ‘allemaal’ bij waren. “Hij was zéker niet zomaar een lid en is nog steeds een trouwe vriend van ons gezelschap”, zo sprak voorzitter Van Arendonk. “Natuurlijk stonden we voltallig in de startblokken om hem vandaag te feliciteren en inmiddels hadden we dat aangepast naar een kleinere afvaardiging. Maar helaas moesten we onlangs nóg een keer schakelen, nu naar slechts twee personen én buiten”.

Digitaal

“We proberen juist in deze tijd, te kijken en te doen wat er wél kan. Daarbij zoeken we zeker niet het uiterste randje van de wetgeving op, maar blijven wel proberen om creatief onze plannen aan te passen aan wat wél kan. Juist die gedachte verbindt ons in deze vreemde tijd met elkaar én met onze vrienden. We hebben sinds aswoensdag geen noot meer geblazen en elkaar nauwelijks nog ontmoet. Maar toch zijn we druk met elkaar in de weer. Zelfs wij overleggen digitaal. We koesteren het bijzondere IQ-gevoel. Zo ontstond er een IQ ZomerAvondCadeau in plaats van een IQ ZomerAvondConcert en zo werken we nu aan de invulling voor ons nieuwjaarsconcert van 8 januari a.s. en ook kijken we wat er wél kan in februari”.

Geen optie

“Vandaag verstek laten gaan was absoluut geen optie. Het is momenteel zoals het is, maar dat betekent niet dat we niets konden doen. Immers een Gouden Bolhoed drager die zijn 100e verjaardag viert, dat kan toch niet voorbij gaan zonder een aubade van het IQ Aarmoei-nieke?”

Elf minuten

Na amper 11 minuten vertrokken Eric & Carel weer naar hun gezinnen thuis en vervolgde ze hun kerstbrunch die ze graag even verlaten hadden voor dit speciale moment.


Foto boven: Lijfelijk kwamen alleen de voorzitter en oud-voozitter van het Aarmoei-nieke langs bij de 100-jarige Nol Verkouteren, maar dank zij een grote foto waren de andere leden er toch nog bij…