web analytics

De feestweek van het 100-jarige Alliance

De honderdjarige voetbalvereniging Alliance in Roosendaal is aangekomen bij de feestweek. Die bestaat uit een (besloten) rceptie op maandag 9 april, een feest voor genodigden/relaties op vrijdag 13 april en een grote feestavond voor de hele vereniging op zaterdag 14 april.

Op de besloten receptie op de oprichtingsdatum 9 april wordt onder andere het jubileumboek gepresenteerd. Uitgenodigd voor de receptie zijn delegaties van de KNVB, de gemeente Roosendaal en het bestuur van Alliance.

Het feestweekend 13/14 april wordt op vrijdagavond geopend met een feest voor genodigden, sportieve- en maatschappelijke partners, voorzitters van clubs uit de regio en dergelijke in de grote feesttent bij Alliance. Ook burgemeester Jacques Niederer wordt verwacht.

Feesttent
Die feesttent is een dag later de plek voor het grote feest voor de hele vereniging. Om 17.30 uur is eerst de aftrap van de jubileumwedstrijd tussen oud- en huidige Alliancers. Oud-speler Mounir El Allouchi, die nu speelt bij NAC Breda in de eredivisie, verricht die aftrap. Vervolgens is iedereen die Alliance een warm hart toedraagt vanaf 20.18 uur welkom in de feesttent op Kortendijk. Feestvierders moeten zich vooraf wel inschrijven via de website.

De kantine is die zaterdagavond speciaal ingericht voor de Alliancers op leeftijd. Daarnaast is in de kantine ook de plek waar je consumptiebonnen kan halen en kan genieten van de historie van de club.

Omnivereniging
Alliance staat bekend als voetbalvereniging, maar was in de beinjaren een grote omnivereniging, met afdelingen als atletiek, korfbal, toneel en carnaval. De beroemdste naam in de Alliance-historie is atleet Harry Broos, die twaalf keer Nederlands Kampioen op de 100 meter is geweest en zelfs brons won op de Olympische Spelen van Parijs in 1924 op de 4 x 100 m estafette.

Uit de voetbalhistorie: het eerste werd kampioen in de jubileumjaren 1938, 1958 , 1968, 1978 en 2008. Dit jaar (2018) zou dus in dat rijtje passen…