web analytics

Feestelijk weekend (3-4 nov) vlak voor verjaardag Roosendaal750

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober, het weekend voor de verjaardag van ‘Roosendaal 750’ op maandag 5 november, is er feest in de binnenstad én het Designer Outlet Rosada aan de Stok. In dat weekend willen Rosada en Collectief Roosendaal de bezoekers van Roosendaal goed ontvangen. Tussen de twee centra rijdt een gratis historische pendelbus. Er is onder andere een gezamenlijke selfie-fotowedstrijd waarvoor deelnemers zowel in de stad als in Rosada moeten zijn.

De gratis te gebruiken nostalgische busverbinding tussen Designer Outlet Rosada en de Nieuwe Markt in de binnenstad rijdt tussen 11.30 en 17.30 uur. De oude BBA-stadsbus van de Stichting Veteraan Autobussen regio Brabant wordt gereden door een enthousiaste buschauffeur die stijlvol gekleed is in een oud BBA-kostuum. Een acteur rijdt als busgids mee. De bushaltes zijn op de Nieuwe Markt en bij de ingang van s.Oliver op Rosada en zijn duidelijk herkenbaar door het ‘Roosendaal 750 jaar’-logo.

Tullepetaonen
Er is een wedstrijd waarin de Tullepetaon, het carnavalssymbool van Roosendaal, de hoofdrol speelt. Het gaat om een speurtocht naar Tullepetaonen, die zowel in de binnenstad als op Rosada te vinden zijn. De opdracht is een selfie te maken met vier Tullepetaonen. Als prijzen zijn er twee Roos24-cadeaukaarten van de binnenstad en een Designer Outlet Rosada Gift Card, met een gezamenijke waarde van 750 euro.
Opgeven voor de wedstrijd kan bij de tijdelijke bushaltes bij Rosada en de Nieuwe Markt. Verder worden onder buspassagiers nog een paar ‘gouden’ Roos24-loyaltycards verspreid met een tegoed van 2500 punten.

Openingstijden
Tijdens deze feestelijke dagen is Designer Outlet Rosada op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De binnenstad-winkels zijn op zaterdag 3 november van 9.30 tot 17.00 uur geopend en op koopzondag 4 november van 12.00 tot 17.00 uur.

Tentoonstelling
Er is nog meer te doen tijdens deze dagen. Zo vindt op 3 november vanaf 20.00 uur de Tapage plaats in de binnenstad, waar bij een aantal horecagelegenheden gratis kan worden genoten van livemuziek.

In het Tongerlohuys kan tussen 13:30 – 17:00 uur de tenstoonstelling ‘Reis door Roosendaal in 750 dingen’ worden bezocht. De entree bedraagt vijf euro, voor kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met museumkaart gratis.