web analytics

Feestdag opening horeca Roosendaal: met Sint Juttemis!

De dag dat de horeca weer open kan, wordt een feestdag in Roosendaal. Wanneer die dag zal zijn, is op dit moment totaal niet te zeggen, maar de initiatiefnemers van de nieuwe feestdag weten het wél: met Sint Juttemis! Dus krijgt die feestnaam ook de naam Sint Juttemis. “Het wordt de feestdag waarop we vieren, dat we weer kunnen vieren.”

‘De precieze datum, weten we nog niet en wordt er dus later aangehangen, maar die volgt zeker!.. denken we. De zekerheid van onzekerheid gebruiken we dus alvast voor het introduceren van deze nieuwe feestdag’

Voor iedereen
‘Het is een feestdag die verbindt. Zeker is, dat niets zeker is. Sint Juttemis is alles overstijgend. Niet te vangen in kleur, religie of politieke voorkeur. Iedereen is vrij om het te vieren, hoe ze het willen vieren. Wat vastligt is dat er niks echt vastligt. We zijn eraan toe om iets te kunnen vieren want daarin zijn we allemaal gelijk’, zeggen de initiatiefnemers, die er een jaarlijkse feestdag van willen maken. ‘Natuurlijk houden we rekening met de voorschriften, in de hoop dat het elk jaar grootser kan en mag’.

Ludieke acties
De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk horecaondernemers gaan deelnemen, waardoor er komende weken ludieke acties kunnen worden bedacht. ‘Wij verzorgen ook een talkshow vanuit het Hooihuis met spraakmakende gasten’, zo wordt al aangekondigd. Een website is er inmiddels al. Daar wilden de initiatiefnemers niet mee wachten tot Sint Juttemis. Op die website een leuke video-aankondiging, waarin ook burgemeester Han van Midden figureert.

Onder de initiafnemers Pascal de Geus, Het Hooihuis en de 3W’s.

❯ Website Sint Juttemis (met video)