web analytics

Feest bij 60-jarige Hema in 750-weekend

Het is komend weekend in de Roosendaalse binnenstad niet alleen feest vanwege het 750-jarig bestaan van Roosendaal, maar ook vanwege het 60-jarig bestaan van de Hema in Roosendaal. Daarom is er bij de Hema-vestiging aan het Roselaarplein die dagen ook het nodige te doen. Met acts, aanbiedingen en een grimeur.

Zo zijn er zaterdag 3 november tussen 13:00 – 16:30 uur twee chique Lakeien van Het Hof aanwezig om het de klanten zo comfortabel mogelijk te maken. Hoewel, het gaat met deze heren echter niet altijd zoals gepland…

Marskramer
En zondag 4 november komt tussen 12:30 uur en 16:00 uur De Marskramer langs. Die reist stad en land af om zijn kleine spullen te verkopen en weet alles mooi in te pakken met zijn flinke babbel. Maar of zijn koopwaar wel echt zoveel waard is…?
Beide dagen is er voor de kleintjes ook een (gratis) grimeur aanwezig. Zaterdags al vanaf 11:00 uur.

Belgendag
Het feestweekend bij de Hema begint overigens al op donderdag 1 november, de zogeheten Belgendag. In België is 1 november een wettelijke feestdag en op die dag worden steden in West-Brabant waaronder Roosendaal, altijd overspoeld met Belgen. Daarom wordt aan Belgen (‘én iedereen die onze zuiderburen een warm hart toedraagt’) deze dag bij een Brusselse wafel of broodje smos een gratis kop koffie geserveerd. Vrijdag 2 november is er op (veel) artikelen 15 procent bonkorting en kunnen klanten tussen 13:00 – 16:30 uur gratis schoenen laten poetsen door de ‘Indische Schoenpoetsers’, een grappige schoenpoetsfamilie die voor een hilarische act zorgt.

Quizjes
Zaterdag krijgen de eerste 400 klanten die minimaal 25 euro besteden een gratis appeltaart mee, en zondag kan er voor 2,50 euro worden gebruncht (broodje en drankje). Verder zijn er elke dag ook een aantal quizjes waarmee prijzen te winnen zijn.

Franchise
De Hema (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij) begon in Roosendaal in 1958 in de Molenstraat als voorzetting van warenhuis Rademakers-van der Put door de familie Rademakers. Het was de eerste franchise Hema, zoals er nu enkele honderden zijn. Het familiebedrijf runt nog steeds de Hema in Roosendaal, en heeft daar in de loop der jaren nog enkele vestigingen aan toegevoegd (Goes, Etten-Leur, Zundert en Oudenbosch). Bij het ontstaan van de Roselaar verhuisde de Hema Roosendaal naar een (eigen) onderkomen aan de kop van het winkelcentrum. De zaak werd in 2012 uitgebreid gemoderniseerd en vergroot.

❯ Feestelijk weekend (3-4 nov) vlak voor verjaardag Roosendaal 750