web analytics

Ezeltjesbal van RAC dit jaar in 2.0-versie (19 februari)

Het Ezeltjesbal van RAC is dit jaar een soort Ezeltjesbal 2.0. Er zijn op 19 februari vanaf 13:30 uur in The Black Horse aan de Hoogstraat wat wijzigingen ten opzichte van vorige jaren. Zo zijn er meer activiteiten en is de toegangsprijs flink verlaagd.

Tot een aantal jaren geleden was het Ezeltjesbal het enige kinderbal op de woensdagmiddag vóór de carnaval. Het was ook een van de weinige bronnen van inkomsten die RAC zelf genereerde. ‘De laatste jaren zijn er meer bals bijgekomen, waardoor het aantal bezoekers verminderde. Dat betekende ook lagere inkomsten. Ook de entreeprijs was voor een aantal een drempel, ook al zat daar een consumptie bij inbegrepen’, aldus RAC.

Andere boeg
Daarom is besloten het kinderbal over een andere boeg te gooien. De entreeprijs is sterk verlaagd, er wordt geschminkt, er zijn springkussen aanwezig en er wordt gezongen, zodat er meerdere activiteiten zijn op deze middag. Meedoen aan die activiteiten is gratis, de entreeprijs is € 2,- geworden, inclusief de fietsenstalling en garderobe.

Peuterbal
Ook rond het Peuterbal op vrijdag 21 februari vanaf 09:30 in The Black Horse (gratis entree) is er nieuws te melden: voor het eerst in jaren is er weer een echte ezel bij het Peuterbal. Sinds Leo, de ezel van RAC, op RAC-maandag in 2015 overleed, misten RAC en de bezoekers iets. Leo was de grootste trekpleister voor de allerkleinsten op vrijdag voor carnaval. Veel carnavalsvierende Tullepetaonen hebben in het verleden op zijn rug gezeten voor een foto. Dit jaar maakt Joris zijn opwachting, misschien met zijn vriendje, een geit.

Joris
‘Joris is een dot van een ezeltje. Mooi bruin met een streep over zijn rug en vanuit zijn nek een streep naar beneden. Hij is een slag kleiner dan grijze Leo, maar net zo lief. We mogen hem lenen van een lieve familie en hij is kleine kinderen gewend. Op zijn rug zitten is nog wel wat te veel gevraagd, maar met hem op de foto kan altijd’, aldus RAC.

❯ Facebookpagina RAC
❯ Website RAC Roosendaal