web analytics

Extra toezicht handhavers op stapavonden

Inspecteurs van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht hebben in de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september 2017 in totaal 35 mensen bekeurd in het uitgaansgebied van
Roosendaal. De handhavers waren speciaal in dienst gekomen om vormen van overlast in de Molenstraat en het weggooien van afval rond de Bloemenmarkt te controleren en waar nodig handhavend op te treden.

Stappers gingen op de bon vanwege het gooien van afval op straat, het openlijk gebruik van drugs, het nuttigen van alcohol op plaatsen waar dat niet mag en foutparkeren. ‘Uiteraard gebeurde dat met assistentie van politieagenten op de achtergrond’, meldt de gemeente.

Regelmatig

De komende tijd zijn de inspecteurs regelmatig tijdens de staptijden in de binnenstad te vinden. Burgemeester en wethouders vinden namelijk dat er te veel overlastmeldingen komen tijdens of na afloop van het uitgaan in het centrum van Roosendaal. De overlastmeldingen hebben onder andere betrekking op afval op straat achterlaten, wildplassen, openbare dronkenschap, te snel rijden en foutief parkeren.

Schoon houden
Horecaondernemers krijgen deze week een brief met daarin de boodschap het gebied rond hun bedrijf schoon te houden van afval. Daarnaast krijgen de uitbaters van eetgelegenheden bezoek van een
gemeentelijk handhaver en de wijkagent om ze dringend te wijzen op de opruimplicht van zwerfafval van hun etenswaren. Samen met de politie, Saver en andere partijen zijn afspraken gemaakt en acties uitgezet. Zo heeft de gemeente tijdelijk extra afvalcontainers geplaatst en wordt er in de weekenden – ook ’s nachts – extra gecontroleerd.

Samenwerking

“Een goede balans tussen wonen, winkelen en uitgaan is van groot belang in onze binnenstad. Het gaat om ons imago. Op het moment dat die balans doorslaat en er overlast ontstaat, zetten we extra gemeentelijk toezicht in. Tegen overtreders wordt opgetreden. Naast extra controles, zoeken we ook de komende tijd nadrukkelijk de samenwerking op met de ondernemers en de bewoners.” aldus burgemeester Jacques Niederer.