web analytics

Expositie zeefdrukken van Harrie Schalken in Markant (t/m 19 nov)

In de trouwzaal van Markant in Wouw zijn van 10 september tot en met 19 november zeefdrukken van Harrie Schalken uit Wouw te zien. Titel van deze expositie van Stichting CuMaWo is ‘Iik lieg mijn dromen alsof ze gedrukt zijn’.

Er is rond de expositie een interessant programma samengesteld waarin verschillende druktechnieken aan de orde komen door middel van presentaties, rondleidingen en demonstraties. De opening is op zondag 10 september om 14.00 uur en wordt verricht door Ingrid Smit, trainercoach veranderingsprocessen en liefhebster van cultuur en kunst, met name camera en beeld.

Vervolgens laat Harrie Schalken de video ‘The making of…’ zien en licht die toe. Het ontstaan van een zeefdruk wordt zo van idee tot prent toegelicht. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het grafisch museum ‘In de groenen zonck’, waar een demonstratie gegeven wordt en de bezoekers in de gelegenheid gesteld worden ook zelf een zeefdruk te maken.

Op zondag 8 oktober staat het ontstaan van het gedrukte boek, van het gieten van loden letters tot tekst, centraal. Op 29 oktober wordt de techniek van het etsen en drukken van etsen gepresenteerd in samenwerking met Rozemarijn Oudejans, die dan ook exposeert.

❯ Meer info op website van In den groenen zonck