web analytics

Expositie Ger de Greef in Tongerlohuys Roosendaal (t/m 17 feb)

Van 20 januari t/m 17 februari 2019 organiseert Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal de eerste postume tentoonstelling van Ger de Greef getiteld Landschap.
De expositie toont tien olieverfschilderijen uit het omvangrijke oeuvre van kunstenaar Ger de Greef (1954-2012), voor wie landschap en natuur belangrijke nspiratiebronnen waren.

De Greef maakte de werken in de jaren negentig van de vorige eeuw op de landgoederen Visdonk en Oude Buissche Heide. Op Visdonk schilderde hij in het bijzijn van zijn geliefde teckels vooral in de avonduren. Dit is te zien aan de sfeer en kleurschakering van deze doeken. De Greef wilde zoveel mogelijk mensen de liefde voor childeren en schilderijen bijbrengen, evenals de kunst van aandachtig kijken.

Selectie
In 2012 zei hij: ‘Iedereen is een potentiële liefhebber. Kunst moet daarom laagdrempelig zijn. Nodig het publiek uit om de werkelijkheid op een andere manier te bekijken. Om uit hun vastgeroeste ideeën te komen.’ In de geest van de persoonlijke missie van Ger de Greef wil de organisatie van de expositie zoveel mogelijk geïnteresseerden, bekenden van de schilder en mensen die nog gee kunstliefhebber zijn, uitnodigen om in het Tongerlohuys van de werken te genieten. De selectie is samengesteld door zijn weduwe Corin van Agtmaal.

School voor Expressie
Ger de Greef werkte jarenlang in Roosendaal als leraar Tekenen en Schilderen aan de School voor Expressie, het tegenwoordige Centrum voor de Kunsten. Daarnaast was hij docent Mediavormgeving aan het Zoomvliet College.

Bij de expositie verschijnt het boek Anoniem beeld/Anonymous image waarin 64 olieverfschilderijen en aquarellen van De Greef met de onderwerpen landschap en natuur zijn opgenomen. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel van Erfgoedcentrum Tongerlohuys, Kerkstraat 1 in Roosendaal.

Openingstijden
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.
❯ Website Tongerlohuys

Foto boven: Ondergaande zon van Ger de Greef