web analytics

Expo van Alejandra Riquelme bij kunstuitleen in bibliotheek (tot 23 sept)

In de galerie van Kunstuitleen Artotheek18 in de hal van de bibliotheek aan de Markt in Roosendaal exposeert tot zaterdag 23 september de Chileens-Nederlandse kunstenares Alejandra Riquelme recente werken. De opening is op vrijdag 8 september om 17.00 uur. De kunstenares is dan ook aanwezig.

Alejandra Riquelme (1962) is een internationale kunstenares met een Chileens-Nederlandse achtergrond, momenteel woonachtig in Nederland. Opgegroeid tijdens de Chileense dictatuur van Pinochet (1973-1990), gaf haar vader haar in haar jeugd alle ruimte om te groeien in een omliggende politieke situatie die elke vorm van menselijke expressie of anders denken teniet deed. Uiteindelijk verliet ze het land als gevolg van levensbedreigende problemen met corrupte plaatselijke autoriteiten.

Haar schilderijen zijn voornamelijk geschilderd in olieverf, maar in haar werk worden ook gouache en collagetechnieken gebruikt. In de afgelopen jaren heeft zij een stijl ontwikkeld waarbij objecten geplaatst lijken in een psychedelisch-geometrisch web, waarbij de kleurkeuze je al dan niet helpt om de afbeelding achter de afbeelding te zien.De inspiratie voor nieuwe onderwerpen en de vertaling daarvan op canvas haalt Alejandra uit een enorme hoeveelheid aan werkelijke bronnen om haar heen.

Zo leidde haar directe ervaring met de recente aardbeving in Chili, met een kracht van 8.8 op de schaal van Richter, tot het stuk “Terremoto”. Essentieel voor het werk van Alejandra is de vertaling van haar emoties naar het doek.

De expositie is tot zaterdag 23 september te bezoeken tijdens openingstijden van de kunstuitleen: donderdagmiddag, vrijdagmiddag en -avond en zaterdag de hele dag.

 expo kunstuitleen
‘Terremoto’ van Alejandra Riquelme