web analytics

Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)

Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.

Muziek en dans
Dat gaat van Spaanse Flamengo tot Afrikaanse muziek van Oma Ka en de djembé van Makasi. Indonesische klanken komen van de Anklung en Samsara zorgt voor Arabische sferen met oriëntaalse buikdans. En dan is er nog de Jiddische Klezmer van Agge Nebbischj, de wondere wereld van Sjamaan Vuurvogel en Molukse folksliedjes van de internationaal bekende percussionist Nippy Noya met Noya Lohy Noya. Die heeft onder andere gespeeld bij Massada.

Goede doelen
Op de markt is een aantal goede doelen vertegenwoordigd, zoals Unicef, de Wereldwinkel, Amnesty International, Helping Penan en het Kenya Project. ER zijn producten uit heel de wereld te koop, van beelden tot zelfgemaakte manden.

Eten en drinken
Op het gebied van eten en drinken zijn er lekkernijen uit onder andere Indonesië, Marokko, Vietnam en Suriname. Voor wie wat wil drinken zijn er frisse drankjes, koffie en thee. Ook kan men met allerlei kruiden kennismaken.

Voor wie zelf aan de slag wil zijn er workshops in de creatieve hoek, zoals een Nigoni workshop van Michiel Moerkerk. Een henna tattoo behoort ook tot de mogelijkheden.

Foto boven: Buikdanseres Samsara was al eens eerder op de expotische markt in Nispen. Foto Mariska Wagemakers / Openluchttheater Nispen