web analytics

Ewald en Rianne Sieben stoppen met Sieben Recreatie

Ewald en Rianne Sieben stoppen met hun bedrijf Sieben Recreatie. Het squash- en partycentrum in het hart van Recreatiepark De Stok in Roosendaal komt op de laatste dag van het jaar in handen van Koen Bakker, Nicky Broos en Maarten van Kempen. Die zijn alledrie al actief op het park.

De familie Sieben startte in 1993 het eerste gespecialiseerde squashcentrum van Zuid-West Nederland. Ewald nam 27 jaar geleden ontslag als stadsredacteur bij Brabants Nieuwsblad om zijn droom met echtgenote Rianne te gaan verwezenlijken. Het bleek een schot in de roos. ‘Vrijwel elke Westbrabantse squasher die kwam kijken, bleef’.

Trouwlocatie
Na 2000 kregen gespecialiseerde sportcentra het moeilijker. ‘Vooral het jongere publiek kiest minder vaak voor één sport en geeft de voorkeur aan multifunctionele accommodaties met een meer aanbod’.
Sieben verbreedde zijn formule door zich ook op evenementen en partijen te richten. Er kwamen op terras aan de naastgelegen vijver twee overdekte podia, enkele squashbanen werden omgebouwd tot zaal met panorama-uitzicht op de vijver en aan de oever verrezen veranda’s. Het rustieke resultaat werd al snel een van de pulairste trouwlocaties van Roosendaal.

Corona
Het laatste jaar van Sieben is door corona erg moeilijk geworden. Ruim drie maanden moest de zaak dicht en evenementen voor 2020 werden geannuleerd.

In goede handen
‘Dat uitgerekend in deze hectische tijd een akkoord werd bereikt over een overname mag bijzonder genoemd worden. Het typeert het geloof en vertrouwen van de kopers in onze locatie en geeft het voldaan gevoel dat ‘ons kindje’ in goede handen komt’, aldus de familie Sieben. ‘We zijn dankbaar voor alle steun en vertrouwen die in de loop der jaren is ontvangen’, zeggen Ewald en Rianne, mede namens de kinderen Claudia en Melvin.

Overigens heeft Ewald na zijn vertrek als stadsredacteur zijn pen nooit helemaal opgeborgen. Hij was jarenlang columnist van Gazet Roosendaal en de laatste tijd is zijn column in de Roosendaalse Bode te lezen.