24
nov
Wandelen Stellebos
09:00
24-11-19

Wandelen in Het Stellebos bij Nieuw-Vossemeer

 
De KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert zondagmorgen 24 november een wandeling onder leiding van een natuurgids door het Stellebos, een klein natuurgebied langs de Schelde- Rijnverbinding nabij Nieuw-Vossemeer.
 
De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur op de parkeerplaats Stellebos, kruising Stellebosweg en Zeeweg in Nieuw-Vossemeer.
 
De Stelle is een klein natuurgebied nabij de gemeente Nieuw-Vossemeer. Op de plaats van dit natuurgebied waren vroeger schorren en stroomde er de Eendracht. Bij de aanleg van de Schelde-Rijnverbinding is het gebied opgespoten en is er een bos aangeplant. Het gebied kent verschillende soorten varens waar natuurgids Petra van der Wiel, aandacht aan zal besteden. Buiten de waarnemingen in het bos zal de wandeling over de dijk eveneens een variatie aan natuurschoon laten zien.
 
De wandeling duurt tot plm 12:00 uur. Meewandelen is gratis, wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.
 
Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk
Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal
info@roosendaal.knnv.nl
www.knnv.nl/roosendaal