06
mrt
Lezing en workshop FNV Vrouw
19:00
06-03-20

Lezing en workshop FNV Vrouw in bibliotheek Roosendaal (6 maart)

Bibliotheek Roosendaal combineert op vrijdag 6 maart Internationale Vrouwendag en het thema van de Boekenweek rebellen en dwarsden met een lezing door Samira Chabani, programmamanager bij FNV Vrouw, en interactieve workshop. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot circa 21:00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro.

‘Hoe onderhandel je als vrouw het best over je salaris? Wat doe je als je het gevoel hebt dat mannen binnen jouw bedrijf eerder promotie maken? En hoe combineer je het ouderschap met een goede baan?’, zijn bijvoorbeeld vragen die aan een expert kunnen worden voorgelegd.

Vragen
De avond begint om 19.00 met een lezing van Samira Chabani. Na een korte pauze vindt een interactieve workshop plaats, waarbij alle vragen op het gebied van werk, carrière en solliciteren gesteld kunnen worden. Na afloop wordt een afsluitende borrel georganiseerd. ‘Een uitgelezen kans om met andere vrouwen over jouw ervaringen te praten’, aldus de organisatie.

FNV Vrouw
FNV Vrouw zet zich in voor een vrouwproof arbeidsmarkt. De organisatie vindt het belangrijk dat vrouwen dezelfde kansen krijgen als mannen, zodat ook zij financieel zelfstandig door het leven kunnen gaan. FNV werd opgericht in 1948, een tijd waarin getrouwde vrouwen handelingsonbekwaam waren. Ze mochten bijvoorbeeld niet zelf een bankrekening afsluiten, en werden vaak ontslagen zodra zij trouwden. Voor elke beslissing had een vrouw toestemming nodig van haar echtgenoot.

‘Hoewel de tijden veranderd zijn, is er nog steeds sprake van ongelijkheid op de arbeidsmarkt. FNV Vrouw probeert de kloof tussen mannen en vrouwen te dichten door o.a. het geven van lezingen, het organiseren van projecten en het persoonlijk begeleiden van vrouwen’.

Bibliotheek Roosendaal zit aan de Markt 54a in Roosendaal.
De kosten kunnen op de avond zelf contant worden betaald.

❯ Aanmelden voor deze avond