09
feb
Kartoffelmittag
16:00
09-02-20

Kartoffelmittag in Wouw op zondag 9 februari

Zondag 9 februari 2020 strijden mensen uit Wouw en de regio om de ‘Kan-me-nie-schille’-trofee in zaal Donkenhof aan de Roosendaalsestraat in Wouw. Het gaat er om wie de langste aardappelschil kan produceren zonder dat die breekt. De trofee is nu in handen van Guus Heijmans die vorig jaar een schil van 204 cm wist te produceren.

Op de middag worden niet alleen frietaardappelen van de Wouwse zandgronden geschild en tot frietjes gesneden. Die frietjes worden ook gebakken en opgegeten door de bezoekers en die beslissen uiteindelijk wel aardappel gekroond wordt tot de ‘Wouwse frietaardappel 2020’.

Bij het evenement is iedereen welkom en de strijd begint om 16.00 uur. Een half uurtje later kan de eerste friet geproefd worden. Wouwse aardappeltelers leveren dit jaar hun producten en zitten nagelbijtend te wachten welke aardappel door het publiek wordt bekroond. De titel ging vorig jaar naar het ras Fontane van Wim Vos.

Terwijl de ouders zich concentreren op het produceren van de langste schil en de beoordeling van de frietjes, zijn er voor de kinderen allerlei activiteiten. Natuurlijk mogen zij ook deelnemen aan de schilwedstrijd. Vera Kortsmit kwam vorig jaar tot 35 cm.