18
jan
Fiksclub Westrand 18 januari 2020
14:00
18-01-20

Fiksclub op zaterdag 18 januari 2020 weer in Huis van de Westrand

De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 18 januari 2020 voor de eerste keer dit jaar bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, Roosendaal. Inloop tot 16.00 uur. De andere datums voor de Fiksclub in de eerste helft van 2020 zijn 8 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni.

Gratis hulp
TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die eens per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking, behalve bladblazers.

Schoon en compleet
‘Ook met kapotte kleren kunt u terecht, of met een vastgelopen computer, of als u zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let er wel op dat uw spullen schoon en compleet zijn. Neem dus ook de afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren etc. mee, en natuurlijk goede batterijen! U kunt een paar dagen vooraf al op fiksclub.nl zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn’, meldt TTR.

Energiescan
Men kan zich bij de Fiksclub ook weer inschrijven voor een gratis energiescan van uw huis met een warmtecamera, een ideaal apparaat om ‘laaghangend fruit’ op te sporen. ‘We stellen als enige voorwaarde dat we drie of vier huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen kunnen nemen’, aldus TTR.

Samen doen
Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “Repareren, in plaats van weggooien en vervangen, is een mooi voorbeeld van dingen lokaal samen doen en zo onze stad een beetje minder afhankelijk maken van de grillen van de wereldeconomie. En u kunt er natuurlijk flink wat geld mee besparen. Maar wist u dat het maken en transporteren van uw nieuwe spullen een heel groot deel uitmaakt van de ecologische impact die u op onze planeet heeft? Laten repareren bij de Fiksclub is dus een eenvoudige en goedkope manier om uw impact flink te verkleinen. Repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse. De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop’, zegt TTR.
Zie voor meer informatie ttroosendaal.nl.

Ook handig?
‘Bent u zelf handig? Dan is de Fiksclub misschien iets voor u. Vooral als u overweg kunt met elektrische apparaten en elektronica is er altijd genoeg te doen. Kom eens vrijblijvend kijken! Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546 557, e-mail sjaakadriaanse@ziggo.nl’.