web analytics

Essentgebouw en omgeving krijgen nieuw leven

Het Essentgebouw en omgeving aan het Kadeplein wordt getransformeerd naar 30 appartementen, horeca en onderkomens voor zakelijke dienstverleners. Dat is donderdag 13 juni meegedeeld tijdens de ondertekening van de gunning tussen gemeente en de Projectontwikkelaar BVR Groep, die in de tweede helft van 2020 de nieuwe eigenaar van het pand wordt.

Belangrijke eis bij de aanbesteding was dat het historische karakter van het gebouw behouden blijft. Wethouder Toine Theunis (o.a. wonen) is blij met deze ontwikkeling op Stadsoevers. “Met de gunning van het Essent-gebouw zetten we weer een grote stap in de verdere ontwikkeling van Stadsoevers. We gaan het gebouw hergebruiken met respect voor de architectuur en met behoud van de identiteit. Voor veel Roosendalers is het Essentgebouw een historisch en karakteristiek pand met herinneringen. Dit hebben we met deze nieuwe ontwikkeling kunnen behouden.”

Binnentuin
Het huidige gebouw wordt verbouwd naar 13 woningen en appartementen met horeca aan het Kadeplein. Achter het gebouw wordt de nieuwbouw van 17 woningen en appartementen gerealiseerd. De gebouwen worden in carré gebouwd met een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast hebben alle woningen een eigen terras en worden aangesloten op het warmtenet van DER. Intentie is om halverwege 2020 te starten met de bouw.

Mix
Stadsoevers ontwikkelt zich tot de grootste nieuwe wijk binnen de stadsgrenzen van Roosendaal. Het voormalige industrieel gebied verandert in een wijk met een mix van wonen, werken, leren en ontspannen. Het woongedeelte van de wijk bestaat uit verschillende buurten met elk een eigen sfeer. Een aantal jaar geleden startten de eerste bouwactiviteiten op Stadsoevers. Inmiddels zijn er 70 woningen en appartementen gebouwd en komen er de komende jaren nog honderden woningen en appartementen bij.

Op dit moment is het Essentgebouw onderkomen van een aantal Roosendaalse toneelverenigingen.

Foto boven: Impressie van het Essent-gebouw in zijn nieuwe leven.