web analytics

Eric de Regt stapt over naar de fractie van VLP Roosendaal

Het raadslid Eric de Regt is van de fractie van de Roosendaalse Lijst, waar hij fractievoorzitter was, per vandaag (1 juli) overgestapt naar de fractie van de VLP Roosendaal. Die fractie bestaat nu uit 8 raadsleden en is daarmee de grootste fractie in de Roosendaalse raad geworden.

‘Na goed overleg tussen de VLP en Eric bleken er voldoende overeenkomsten te zijn, die leiden naar een vruchtbare samenwerking. Eric, Wouwenaar in hart en nieren, heeft deze beslissing met een goed gevoel genomen. Daarin staat voor zowel Eric als de VLP vooral het belang van onze inwoners centraal’, zegt de VLP in een persbericht.

Voorkeurstemmen
Eric de Regt werd bij de laatste verkiezingen gekozen met ruim 700 voorkeurstemmen. ‘Hij zal binnen de VLP het belang van onze dorpen uitstekend behartigen. De VLP is enorm blij dat zij in de fractie nu
vertegenwoordiger heeft die onmiskenbaar een voorliefde heeft voor de dorpen. Samen met ons team uit de dorpen zal Eric de komende periode namens de VLP aan de slag gaan’.

Constructief

‘Onze inzet en constructieve samenwerking met andere fracties in de raad blijven we continueren, daar verandert niets aan. Wij zullen versterkt ons lokaal profiel nog meer zichtbaar maken en de ledengroei van de afgelopen periode geeft ons daarin veel vertrouwen’, zegt de VLP nog.

Vruchtbare samenwerking
‘Vanaf heden zal ik, na ruim 10 jaar als fractielid, waarvan 6 jaar als fractie-voorzitter, niet langer deel uitmaken van de Roosendaalse Lijst-fractie. Na zorgvuldige afwegingen en diverse goede en plezierige gesprekken met het VLP-bestuur en hun fractie, heb ik besloten verder te gaan als lid van deze fractie. Hun partijprogramma sluit prima aan bij mijn ideeën, met name voor de dorpen, en ik voorzie een vruchtbare samenwerking’, zegt De Regt over zijn overstap.

Chemie verdwenen
‘Tijdens de eerste twee periodes van vier jaar (2010-2018) voelde ik me prima op mijn plek bij de RL. Aandacht voor de juiste onderwerpen en een gemoedelijke werksfeer waarin ik mezelf kon ontplooien, zolang het maar binnen de kaders van de RL paste. Deze werkwijze, met de nodige vrijheden, gaf veel verantwoordelijkheid maar zorgde ook voor betrokkenheid, resultaat en plezier in het politieke werk.
Deze laatste periode (vanaf 2018) ervaar ik het totaal anders; de onderlinge chemie in de partij en het enthousiasme bij mij is verdwenen en mijn plezier in het politieke werk is verminderd, nota bene mijn belangrijkste drijfveer. Mede daarom heb ik dit weloverwogen, maar ook ingrijpende, besluit genomen waarbij ik niet over één-nacht-ijs ben gegaan’.

Lokale samenleving

‘Ik hoop en verwacht dat het plezier, door aansluiting bij de VLP-fractie, weer terugkeert. Er is namelijk niets mooier en dankbaarder dan jezelf in te mogen zetten voor de lokale samenleving en dat wil ik graag blijven doen!’

Oude voet verder
‘Ik ben de RL dankbaar voor een mooie en leerzame tijd, van waaruit ik het nodige heb kunnen bewerkstelligen en waarbij ook mooie vriendschappen zijn ontstaan. Ik verwacht bij de VLP veel te kunnen gaan doen en te betekenen voor deze mooie gemeente, waarbij de dorpen een speciaal plekje in mijn hart hebben. Wat dat betreft ga ik op de oude voet, en ten dienste van al onze inwoners, verder!’, aldus De Regt.