web analytics

Eerste ‘Uisorde voor Mario Schouw van De Kwèèkers

Mario Schouw, drijvende kracht achter bouwclub De Kwèèkers, heeft zondagmiddag 21 januari de eerste Uisorde van Oog’eid Priens Markus I in ontvangst mogen nemen. Die orde werd evenals ons stadje, geboren uit de turf. De Oog’eid kreeg bij de uitreiking de assistentie van de brakken van de Kwèèkers.

Dat gebeurde in de bouwloods van Cabod aan de Kuisel, waar zondagmiddag open dag werd gehouden. Nieuwsgierige Tullepetaone konden daar zien hoe een aantal carnavalswagens er in de optocht op zaterdag 10 februari uit gaan zien.

‘Mario is een bevlogen, creatieve Tullepetaon, die trots is op òòns stadje en die trots ook uitdraagt in de Tullepetaonse leutstoet. Het is alweer tien jaar geleden dat hij samen met Leon van Iersel z’n eigen prallen en brakken en hun vriendjes wist aan te sporen om deel te nemen aan de optocht’, aldus de Sttichting.

Inmiddels zijn deze brakken haast volleerde bouwers en weten zij ieder jaar mooier en groter te bouwen. ‘Mario heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van de optocht in ons stadje. Bovendien draagt hij de carnavalsgedachte uit door, wanneer de eigen wagen gereed is, ook bij andere bouwclubs een helpende hand te bieden. Als bij een bezoek aan de bouwclub de Tullepetaonse leutmuziek je dan ook al van verre tegemoet komt, dan weet je: deze Tullepetaon heeft het carnavalshart op de juiste plaats’.

Foto’s Lya van Dorst
Foto boven: Mario Schouw met d’Oog’eid, champetter Rinus en nar Malou, en zijn ‘Uisorde om de nek.
 
Uisorde
Bij de uitreiking kreeg d’Oog’eid assistentie van de brakken van de Kwèèkers. De ‘Uisorde komt uit de turf in het kistje omhoog.