web analytics

Eerste steen voor nieuw Leonardushof Wouw nu ook gelegd

In Wouw is de bouw voor het nieuwe Leonardushof in volle gang. In juli ging de eerste paal de grond al in, maar ‘de eerste steen’ moest nog worden gelegd. Dat is donderdagmiddag 10 december gebeurd. Die handeling werd uitgeverd door Els Molendijk (zorgmanager Groenhuysen) en Jordi van Houdt (uitvoerder Aan de Stegge Roosendaal)

Een en ander vond plaats onder toeziend oog van Ron Axt, lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Via een livestream op Facebook konden andere geïnteresseerden de eerste steenlegging op afstand meemaken.

Eisen
Het nieuwe centrum voor Wonen & Zorg krijgt 48 ruime en comfortabele appartementen. Qua omvang en hoogte is de nieuwbouw gelijk aan het oude Leonardushof. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers hadden een groot aandeel in het opstellen van het programma van eisen voor het nieuwe pand. Hoog op het lijstje stonden ruimte en wooncomfort. Maar ook het behoud van de bijzondere kapel.

Lange geschiedenis
Met de nieuwbouw voegt Leonardushof een nieuw hoofdstuk toe aan een lange geschiedenis.Stichting Leonardushof, opvolger van de Plaatselijke Katholieke Stichting voor behuizing van bejaarden in Wouw, realiseerde in 1955 22 bejaardenwoningen en een verzorgingshuis voor zes personen aan de Nieuwstraat.

Kapel
In 1960 volgde een grote uitbreiding in de Schoolstraat, op de plaats waar Leonardushof nu nog steeds staat. In 1965 was de kapel gereed. Architect was A. van Woerkom. In 2000 ging stichting Leonardushof verder onder de vlag van Groenhuysen.

Foto boven: foto Groenhuysen

Zo wordt het.