web analytics

Eerste paal voor Leonardushof de grond in

De nieuwbouw van centrum voor Wonen & Zorg Leonardushof in Wouw gaat van start. Op donderdag 2 juli brengt heier Kroeze Aannemerij / Funderingstechniek BV de eerste heipaal aan. De feestelijker handeling wordt verricht door de heer Cales, een bewoner van Leonarushof. Daarvoor worden belangstellenden verwekomd door Marjolein de Jong, de voorzitter van de raad van bestuur van Groenhuysen.

Op 12 juni 2020 werd de omgevingsvergunning definitief. Er kwamen geen bezwaren op de nieuwbouwplannen. Bij het heien gebruikt de heier schroefpalen. Dit zijn in de grond gevormde, geluidsarme en trillingsvrije funderingspalen.

Comfort en ruimte
Het nieuwe centrum voor Wonen & Zorg krijgt 48 ruime en comfortabele appartementen. Quaomvang e n hoogte is de nieuwbouw gelijk aan het oude Leonardushof. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers hadden een groot aandeel in het opstellen van het programma van eisen voor het nieuwe pand. Hoog op het lijstje stonden ruimte en wooncomfort. Maar ook het behoud van de bijzondere kapel.

Traktatie
Op de dag van het aanbrengen van de eerste heipaal worden ook de voormalig bewoners en medewerkers van Leonardushof niet vergeten. Zij krijgen een feestelijke attentie.

Lange geschiedenis
Met de nieuwbouw voegt Leonardushof een nieuw hoofdstuk toe aan een lange geschiedenis. Stichting Leonardushof, opvolger van de Plaatselijke Katholieke Stichting voor behuizing van bejaarden in Wouw, realiseerde in 1955 22 bejaardenwoningen en een verzorgingshuis voor zes personen aan de Nieuwstraat. In 1960 volgde een grote uitbreiding in de Schoolstraat, op de plaats waar Leonardushof nu nog steeds staat. In 1965 was de kapel gereed. Architect was A. van Woerkom. In 2000 ging stichting Leonardushof verder onder de vlag van Groenhuysen.