web analytics

Eerste inspiratietuin met NL Greenlabel bij Wouwse Tuinen

 De Wouwse Tuinen aan de Donkenweg 7 in Wouw is zaterdag 13 mei de plek waar ‘De week van ons water’ van de gemeente Roosendaal wordt geopend. Dat valt samen met de opening van de allereerste NL Greenlabe inspiratietuin op het tuinencomlex.

De tuin is de afgelopen weken gerealiseerd bij De Wouwse Tuinen, een uniek showtuinen terrein in Wouw. In deze inspiratietuin doen bezoekers ideeën op voor de inrichting van een duurzame tuin.

De duurzame Wouwse Tuin is getoetst door Nico Wissing en sluit naadloos aan op alle uitgangspunten die NL Groenlabel nastreeft. De tuin is ontworpen door Broos Groenvoorziening en aangelegd door de deelnemers van De Wouwse Tuinen.

Het NL Greenlabel biedt in één oogopslag inzicht in de mate van duurzaamheid van producten en materialen, planten of gebieden. “Dat maakt het voor iedereen eenvoudiger om bewuste en verantwoorde keuzes te maken”, aldus de initiatiefnemers van de tuin in Wouw.

De duurzame tuin wordt in Wouw zaterdag 13 mei geopend door wethouder Saskia Schenk en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, in het kader van de opening van “De week van het water’.