web analytics

Eerste exemplaar RBC-boek voor Cees Vermunt

In het RBC-supporterscafé in het Herstaco-stadion in Roosendaal heeft Cees Vermunt zaterdagavond 11 november het eerste exemplaar van het boek over 105 jaar RBC gekregen. Het bijna 400 pagina’s dikke boek is geschreven door Eddy Janssen, die eerder een boek maakte over voetballer Henk Vos.

Het boek kost 19,95 euro en was zaterdagavond direct aan te schaffen.

‘De keuze om het eerste boek aan Cees Vermunt uit te reiken, was volgens schrijver Eddy Janssen een logische. “Cees speelde maar liefst 19 jaar in het eerste elftal en maakte RBC als trainer vijf keer keer kampioen, waaronder in 1973 landskampioen bij de zondagamateurs. En nog steeds is Cees bij thuiswedstrijden te vinden, nu als supporter”. Dat het leven als supporter Cees niet makkelijk valt, liet hij duidelijk horen tijdens zijn dankwoord. De woede van de slechte prestatie van RBC tegen HVV ’24 was nog niet geheel weggeëbd…’, meldt de Facebookpagina van RBC.

‘Op de boekpresentatie waren veel oud RBC-spelers afgekomen. Zo werden o.a. Adri Roks, Jan van Gorp, Piet Hopstaken, Rob Hellendoorn, Henry Perdaems, Bert Nieuwlaat, Louis Verstraaten, Jan van Beers, Ad de Jong, Dirk van der Laan, Henk Vos, Damien Hertogh, Remco Heerkens, Erwin van der Woerdt en Eric Hellemons gesignaleerd’, aldus het bericht op de RBC-Facebookpagina.
Zie ook:
❯ Boek over RBC wordt zaterdag 11 nov gedoopt

Foto boven: Cees Vermunt toont trots zijn eerste exemplaar van het RBC-boek, dat hij net van auteur Eddy Janssen (rechts) heeft gekregen. Onder: Jos Hack van de stuurgroep die de auteur begeleidde bij de inleiding. Foto’s Arthur Verbraak

Boek rbc