web analytics

Eerbetoon aan Prince in De Kring (10 maart)

De kleine zaal van De Kring in Roosendaal is zaterdagavond 10 maart een soort poptempel. Daar is dan als eerbetoon aan Prince de theatershow van de Prince Tribute Band, een band met Nederlandse topmuzikanten. Kaarten kosten 23,50 (inclusief consumptie in de pauze).

De Prince Tribute Band is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren.

De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.
Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij.

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de band. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful.

Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazerssectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk. Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerede tevens de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie ‘ConFuse’

Foto Lex Putman