web analytics

Eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival in de Sjoes (20 okt)

Het indoor Blommenblues in De Sjoes aan de Markt in Roosendaal eert op zaterdagavond 20 oktober via The Fortunate Sons met een ‘Tribute to CCR’ de band Creedence Clearwater Revival, bekend van talrijke hits en het Woostock-optreden uit de roemruchte jaren ’60 en ’70.

‘Proud Mary’, ‘Who’ II Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’ en ‘I Put A Spell On You’ vormen slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die CCR op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs, wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg.

Roemruchte jaren
De muziek van CCR.staat bij velen als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ’70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons vonden dat het CCR-repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to CCR’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

Dampend feest
‘The Fortunate Sons weten als geen ander met hun Tribute de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR-frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederelandse John Fogerty’ gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo Drooge, wordt het geheel, een dampend feest’, verwacht de Stichting Blues Promotion Roosemdaal. die deze avond geregeld heeft.

Het optreden begint om 22:00 uur, de entree is gratis.

❯ Website Stichting Blues Promotion Roosendaal