web analytics

Een wisselvallig weekeinde

Lagedrukgebieden trekken ten noorden van ons land van west naar oost en en dat geeft in onze regio een band met soms druilige regen. Vandaag (zaterdag) veel bewolking met soms wat motregen. De temperatuur is 15 of 16 graden, bij een matige wind uit zuidwest later op de dag uit het zuiden.

Boven Italië is een hogedrukgebied actief dat komende nacht al voelbaar is door een vrij hoge temperatuur, die uitkomt rond 14 of 15 graden. Zondag draait de wind weer richting zuidwest, maar zuigt de warme wind met zich mee en dan kan de temperatuur oplopen naar 20 graden of zelfs iets meer. Het blijft bewolkt, met grote kans op motregen of lichte regen en er is een matige wind uit zuidwest tot west.

Maandag is het ook zwaar bewolkt; de wind is zwak, meest uit oostelijke richting. Het blijft druilerig en de temperatuur isa weer rond 15 of 16 graden.

In de nacht naar dinsdag is er even wat meer wind: vrij krachtig uit zuidwest. Vanaf dinsdag iets droger, wat meer zon en temperaturen rond 15 of 17 graden.

❯ Website Meteo Roosendaal-West