web analytics

Een weekeinde met twee gezichten

Het wordt een weekeinde met twee gezichten. Drukgebieden trekken van west naar oost. Hogedrukgebieden ten zuiden van ons en lagedrukgebieden ten noorden. Vandaag (zaterag) bevinden we ons in een zuidelijke stroming, die warme lucht over ons brengt. De temperatuur kan net boven de 20 graden oplopen.

In de namiddag schuift het drukgebied verder oostwaarts en neemt de bewolking toe. De wind draait naar het noorden en in de avond kan er wat lichte regen vallen. De temperatuur daalt tot 10 of 11 graden.

Koudere lucht
De noordelijke wind, die toeneemt tot matig, brengt koudere lucht met zich mee en het wordt zondag niet veel warmer dan 14 of 15 graden. Zondagochtend kan er nog wat lichte regen vallen, maar later op de dag kan de zon nog te voorschijn komen, bij een zwakke noord tot noordoosten wind.

In de nacht naar maandag is het meest helder en daalt de temperatuur tot 4 of 5 graden. De wind draait naar zuidwest. Overdag is het licht bewolkt en komt de temperatuur tot 15 of 16 graden.

Weer warmer
In de nacht naar dinsdag is het weer meest helder en daalt de temperatuur weer tot 5 of 6 graden, om overdag weer te stijgen naar 17 of 18 graden. De wind draait verder richting zuidoost en blijft meest zwak. Hierdoor komt er weer wat warmere lucht onze kant op, zodat woensdag de temperatuur weer rond 20 graden kan draaien.

❯ Website Meteo Roosendaal-West