web analytics

Een vol avondje 11-11 in Tullepetaonestad

Een (besloten) vergadering van de boerenraad, vlaggen voor de Tullepetaon, het wakker zingen van de Tullepetaon en het Liedjesfestival in de Kwakkelkooi. Dat zijn de ingrediënten van 11-11 in Roosendaal, pardon… Tullepetaonestad.

Boeren raad
Tijdens de besloten protocollaire boerenraadsvergadering in Zeelandia, die om 17:55 uur begint, wordt de Boerenraad officieel geïnstalleerd voor het komende seizoen. Ook worden de Oog’eid, Nar en Sjampetter aan de Boerenraad gepresenteerd en zal de Sjampetter de boeren het boerefesoen voorhouden. Alles natuurlijk begeleid door de klanken van de eigen Ofkapel.

Vlaggen voor de Tullepetaon
Vanaf 19.00 uur verzamelen Tullepetaonen zich met vlag, vaandel en zakdoek bij De Drie Weesgegroetjes in de Molenstraat. Van daaruit gaat men om 19.22 uur in een bonte stoet richting de Tullepetaon op de Markt. ‘Het maakt niet uit wie of dadde gij zijt, iedereen mag aansluiten en mee zwaaien! Wat zal onze Tullepetaon blij zijn wanneer hij wakker wordt en al die kleurkes ziet!’, is het motto.

Wakker zingen Tullepetaon
Om 19:33 uur wordt op de Markt de Tullepetaon weer wakker gezongen. Dat is traditiegetrouw de start van het Tullepetaons carnaval. De voorzitter van de Stichting Carnaval Roosendaal zal onder groots vlaggenvertoon de jaarlijkse proclamaossie voorlezen en wordt daarbij uiteraard begeleid door de leutige muziek van de Ofkapel. ‘Wordes wakker, maokt òòns blij. Komd uit oe nest, gij Parelhoen!’

Liedjesfestival
Op deze avond in de Kweakkelkooi (de Kring) strijden diverse Tullepetaonse kapellen voor het nieuwe Tullepetaonse carnavalslied. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en na de bekendmaking van de ‘Oogheid, Nar en Sjampetter, zal de ‘Oogheid het winnende lied bekend maken. Die band gaat het nummer van dit jaar opnemen. Dat gebeurt dan begin december. Ook komt er een videoclip. Die wordt zondag 13 januari opgenomen.

❯ Website Stichting Carnaval Roosendaal

Foto bovenaan: Het wakker zingen van de Tullepetaon in 2017. Foto Aad Meijer