web analytics

Een rustig weekeinde in een elders onstuimige atmosfeer

Hogedrukgebieden trekken van west naar oost, terwijl lagedrukgebieden wat verder van ons naar het noorden trekken. Deze zorgen bij ons voor wat wolkenvelden, en een temperatuur rond 18 of 19 graden. Met een matige wind, later op de dag zwak uit westelijke richting, in avond draaiend naar zuid.

Dat orkanen flink te keer kunnen gaan, hebben we vrijdag weer kunnen zien. Er zijn op dit moment meerdere orkanen actief: Florance die al aan land is, daarna ook nog Nine die waarschijnlijk richting Caribien koerst; ook aan de andere kant op de Filipijnse zee is er een van de grootste categorie. En dan is er nog Helene, die onze richting uit komt.

Komende nacht koelt het weer flink af tot 10 of 11 graden. Zondag wordt een aardige dag, wel wat wolken, maar ook de zon komt er goed bij. De temperatuur kan dan oplopen tot 21 of 22 graden. met een zwakke wind uit het zuiden, om in de nacht weer te dalen tot 12 of 13 graden.

Maandag doen we nog een graadje bij: 22 of 23 graden en de wind blijft zwak.

Dan dinsdag: dan verandert het door de invloed van Helena, die als een cluster van onweersbuien in Afrika begon en daar de oceaan op trok en zich af boog richting het noorden. Daar begon die zich vol te zuigen. Doordat de temperatuur noordelijker koeler wordt, neemt de kracht van de orkaan af en die zal flink afgezwakt via Ierland en zuid-Engeland richting het noorden trekken.

Bij ons brengt dat een extra warme stroming uit het zuiden, die de temperatuur naar 27 of 28 graden kan stuwen, met een matige wind draaiend naar zuidwest.

❯ Website Meteo Roosendaal-West