web analytics

Educatievoorstelling ‘Vrij land’ in De Kring (30 okt)

Op woensdag 30 oktober zijn er twee voorstellingen van ‘Vrij Land’ in de grote zaal van De Kring. Deze voorstelling (om 09:30 uur en om 10:30 uur) wordt georganiseerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) en is een initiatief van Stichting Nederlandse Veteranendag en de Koninklijke Landmacht.

Het script is geschreven door Lykele Muus, met arrangementen van Egbert van Groningen. ‘Vrij Land’ is een educatieve voorstelling over vrijheid. Dynamisch muziektheater met liedjes en spannende beelden, maar vooral veel muziek. Met 45 minuten indringend en spectaculair totaaltheater vieren we onze vrijheid. Dit concert in compacte vorm is bedoeld voor scholieren in de leeftijdscategorie 10-14 jaar

Vanzelfsprekend
Maar wat betekent vrijheid eigenlijk? We zijn niet anders gewend, maar zo vanzelfsprekend is onze vrijheid niet. Ondersteund door een opzwepend orkest vertelt en zingt een actrice een verhaal dat laat zien hoe belangrijk vrijheid is. En hoe die vrijheid dag in dag uit gehandhaafd wordt. De actrice vertelt een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving. Na afloop zal iedereen weten hoe wij samen de wereld draaiende houden en wat daarin ons eigen aandeel is.

Verrassende mix
‘Vrij Land’ is een verrassende mix van bestaande én nieuw gecomponeerde muziek, aangevuld met speciaal voor de voorstelling gecreëerde videobeelden. De voorstelling wordt via Cultuurcompaan gratis aangeboden aan de basisscholen in de gemeente Roosendaal. Zij kunnen zich hiervoor inschrijven.