web analytics

Dynamo-heren pakken titels en medailles op NK

Op het Nederlands Kampioenschap Turnen hebben verscheidere heren van Dynamo uit Roosendaal titels en medailles behaald. Bjorn Nelemans behaalde bij het allround zilver en Gijs Franken en Joram Brouwers pakten daar brons. Van de toestelfinales kon vijf keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons mee naar Roosendaal worden genomen.

Op zaterdag 10 juni was de Allround finale waaraan per divisie de twaalf besten van de halve finale van het NK mochten starten. Gijs Franken (talenten-divisie pupil), behaalde hier brons, Joram Brouwers (2e divisie pupil) ook brons en Bjorn Nelemans (2e divisie junior) zilver. Tico van der Horst (2e divisie pupil) werd zevende en Milan van Wanrooij (3e divisie jeugd) achtste.http://roosendaalopinternet.nl/stad2017/dynamo-heren-pakken-titels-en-medailles-op-nk/?preview=true

Op zondag 11 juni hadden al deze heren zich nog geplaatst voor één of meerdere toestelfinales. Hieraan doen de zes besten van de halve finale mee. Gijs Franken had zich geplaatst voor finale Rek, Brug, Vloer, Ringen en Sprong. Op Sprong en Brug werd hij Nederlands Kampioen en op Vloer en Ringen behaalde hij zilver.

Joram Brouwers had zich geplaatst voor Vloer, Ringen, Sprong en Voltige. Hij werd op Vloer Nederlands Kampioen en op Voltige werd het brons voor hem.

Tico van der Horst had zich geplaatst voor Ringen en Voltige. Op Voltige werd hij Nederlands Kampioen en op Ringen haalde hij zilver. Milan van Wanrooij had zich geplaatst voor Ringen en behaalde een vijfde plaats.

Bjorn Nelemans turnde nog een complete meerkamp door zich geplaatst te hebben voor alle zes de toestellen. Hij werd Nederlands Kampioen op Vloer, haalde zilver op Voltige en Brug en brons op Rekstok.

Dit weekend naar Ahoy

Door hun prestaties op het NK mogen Joram Brouwers en Bjorn Nelemans dit weekend ook nog strijden om de Ahoy Cup. Deze wordt gehouden tijdens de Fantastic Gymnastics in Ahoy.

Helaas voor Gijs Franken is hier geen wedstrijd uitgeschreven voor de talenten divisie. Bijna de gehele herenselectie staat ook nog in het weekend van 24 en 25 juni op het Regio Kampioenschap in Tilburg.

Foto links: vlnr Tico, Gijs, Joram en Milan tijdens de toestelfinale. Foto rechts: Gijs en Joram 3e allround

Grote foto bovenaan de pagina: Bjorn (op het podum tweede van links) op 2e plaats allround.