web analytics

Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden

De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.

Aanvraag
De eigenaar van dit pand heeft een Omgevingsvergunning aangevraagd. De procedure rond deze vergunningaanvraag loopt nog. Hij was echter al wel gestart met vergunningplichtige bouwwerkzaamheden en dat is in strijd met wet.

Schriftelijk
De bouwstop werd destijds schriftelijk aan hem bevestigd. Afgelopen week constateerde een gemeentelijk toezichthouder dat er, ondanks de eerdere stillegging, toch vergunningplichtige bouwwerkzaamheden in het pand Burgstraat 57 plaatsvonden. Dit is voor het college van burgemeester en wethouders reden om handhavend op te treden.

Last onder dwangsom
De eigenaar krijgt een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Dit betekent dat als er, ondanks de bouwstop, toch vergunningplichtige bouwactiviteiten plaatsvinden in het pand, de eigenaar daarmee een boete € 25.000,- riskeert. Hij is hierover inmiddels geïnformeerd.