web analytics

DVO’60 stopt na 40 jaar met vrouwentak

Op de indelingslijsten van de KNVB voor het komend seizoen ontbreekt bij het vrouwenvoetbal dit jaar de naam van DVO’60 uit Roosendaal. Reden: het doek is gevallen voor het vrouwenvoetbal bij deze club. In de stad wordt nu nog maar bij twee van de vijf voetbalclubs vrouwenvoetbal gespeeld: bij rkvv Roosendaal en BSC. Gelukkig weten de clubs uit de vijf dorpen elk ook nog een vrouwenteam op de been te brengen, waardoor het totaal voor de gemeente Roosendaal op tien teams uitkomt.

Het afgelopen jaar kwam DVO’60 nog met twee vrouwen/meidenteams uit: behalve het VR1-team was er ook nog een MO19-team voor meiden onder de 19 jaar. Het vrouwenteam werd in het seizoen 2018/2019 zelfs nog kampioen. Het eindigde toen in de competitie net boven de ‘buren’ op sportpark Hulsdonk van rkvv Roosendaal.

Oproep
In het voorbije seizoen werd het steeds moeilijker om een compleet team met reserves op de been te krijgen. Eind mei werd nog een poging gedaan met een oproep naar voetbalvrouwen. ‘Om het damesteam draaiende te houden zijn wij als DVO’60 Dames1 op zoek naar meiden die het leuk vinden om een balletje te trappen’, was de hartekreet. Het leverde niet het gewenste resultaat op.

Helaas
‘Ja, helaas hebben we na 40 jaar afscheid moeten nemen van onze meisjes/damestak”, zegt de huidig DVO’60-secretaris Edwin Aarts, die zelf vorig jaar ook nog betrokken was bij het vrouwenteam. ‘Onze speelsters zijn op dit moment verdeeld over diverse verenigingen, waaronder RKVV Roosendaal en SC Gastel’, vult hij aan.

Toen en nu
Tot voor dit seizoen werd er in de stad vrouwenvoetbal gespeeld bij rkvv Roosendaal (twee teams), BSC (twee teams) en dus DVO’60. Jaren geleden is er een periode geweest dat ook Alliance een vrouwenteam had en DVO’60 twee vrouwenteams. En bij BSC is er een periode geweest dat daar zelfs drie vrouwenteams speelden. Die situatie is nu het geval bij rkvv Roosendaal. Dat komt komend seizoen voor het eerst met drie vrouwenteams uit, naast twee bij BSC, 1 bij Cluzona (Wouw), 1 bij NSV (Nispen), 1 bij Rimboe (Wouwse Plantage), 1 bij HSC’28 (Heerle) en 1 bij FC Moerstraten.

Aanwas
RBC heeft zich nooit met vrouwenvoetbal ingelaten. Alliance en nu dus ook DVO’60 hebben het niet vol kunnen houden. Maar gelukkig is van onderaf wel aanwas. Rkvv Roosendaal heeft altijd een aantal meidengroepen gehad, en komt dit jaar uit met teams MO19, MO17, MO15, MO13 en MO11. En vooral BSC ontpopt zich de laatste jaren als de club met veel meiden-leden. Zo brengt de club dit seizoen twee MO15-teams, twee MO13-teams, twee MO-11-teams en twee MO08-teams in de competitie.
In de dorpen zijn er nog een MO17- en MO11-team bij Cluzona in Wouw en een MO15- en MO13-team bij NSV in Nispen. Er is dus nog aanwas in aantocht…

Foto boven: Uit ‘betere’ tijden: de vrouwen van DVO’60 VR1 werden in 2019 nog kampioen…
 
❯ DVO’60 VR1 in 2019 nog kampioen