web analytics

DVO’60 gaat 60-jarig bestaan vieren op 12/13 juni

Voetbalvereniging DVO’60 uit Roosendaal viert in het weekend van 12 en 13 juni het 60-jarig bestaan. Op vrijdagavond 12 juni is er een grote reünie gepland en op zaterdag zijn er (sportieve) actviteiten voor de jeugdleden, een wedstrijd walking football (voor ouderen) , een wedstrijd tussen DVO’60 allstars – Oud-RBC en als klap op de vuurpijl een grote feestavond.

Postmensen
Het 60-jarig bestaan komt niet bepaald als een verrassing. Het oprichtingsjaar is immers verwerkt in de clubnaam. De officiële oprichtingsdatum is 1 januari 1960. DVO’60 (‘Door Vrienden Opgericht’). Aanleiding was de wens van enkele ‘postmensen’ om mee te gaan doen aan het zomeravondvoetbal voor bedrijven. Geert Bogers, Cor Elsten en Cees Knobel gingen aan de slag met als resultaat dat zo’n twintig man van PTT Roosendaal zich opgaven.

Bij Alliance
De eerste trappen tegen de bal vonden destijds plaats op een veld van vv Alliance, waar de spelers van de nieuwe club welkom waren. Deelname aan de bedrijvencompetitie werd een succes, en de vereniging werd uitgebreid naar twee teams.

In het seizoen 1967/1968 werd het eerste elftal van DVO ’60 kampioen. In dit kampioensteam speelde onder andere Jan Aarts, die nu nog steeds actief binnen de club is. Tien jaar na de oprichting verhuisde men naar Sportpark Hulsdonk, waar de club nog steeds de basis heeft. Op Hulsdonk kwam er ook een derde elftal.

Jeugdafdeling
De club ging met name groeien nadat door Piet van Osta, Jan Oostvogels, Christ Sonke en Jan van in 1974 een jeugdafdeling werd opgericht.
In 1976 ging een wens in vervulling: eigen stenen kleedkamers en een kleine kantine. Toen na enige tijd bleek dat die kantine (veel) te klein was, kwam er een grotere, onder leiding van Jan Bennaars.

Dames op zondag
Initiatiefneemsters Annie Consemulder, Elly van Zundert en Lianne van Osta kregen het voor elkaar dat er ook een dameselftal kwam. Het werd het eerste elftal van zaterdagclub DVO’60 dat op zondag ging spelen.

Nu 25 teams
In het seizoen 1979/1980 was DVO’60 uitgegroeid tot een club met 5 seniorenteams, 7 jeugdteams en 1 damesteam in de competitie. Die dertien teams van toen zijn er nu inmddels (bijna) twee keer zoveel. Wie in de competitielijsten van de KNVB kijkt, komt dit seizoen liefst 25 teams tegen: 9 mannenteams, 14 jeugdteams voor jongens, 1 vrouwenteam en 1 meidenteam (MO19). Op het vrouwenteam na spelen alle elftallen op zaterdag.

De jeugdteams voor jongens zijn onderverdeeld in 2x JO7, 2x JO8, 2x JO9, 2x JO10, JO11, JO12, JO14, JO17, JO18 en JO19.

Foto boven: De ploeg die het jubileumfeest voorbereidt (foto Facebookpagina jubileum.dvo)

❯ Facebookpagina Jubileum DVO’60
Aanmelden voor reünie via email losta@kpnmail.nl