web analytics

‘Dutch Productions’ op Sooz van 10 maart

De Sooz van zaterdagavond 10 maart in ‘Over de Tong’ bij de Kring aan de Kerkstraat in Roosendaal staat in het teken van ‘Dutch productions’. Vanaf 21:15 uur kunnen muziekliefhebbers daar hun hart ophalen. Alles van Nederlandse bodem passeert de revue. De entree is gratis.

Aan bod komen: het ontstaan van de popgeschiedenis in Nederland met als centrale stad Den Haag; Provo en de nozems heersen in Nederland; naar Amerikaans voorbeeld ontstaan er allerlei bandjes die keihard aan de muzikale weg timmeren, met als absoluut hoogtepunt de Golden Earring…

Radio Veronica als grote motor van de verspreiding van de Nederlandse popmuziek; Shocking Blue, De Bintangs en George Baker zetten de toon in de Top 40; TV-programma’s als Top of Flop en Avro’s TopPop zijn belangrijk voor het doorbreken van allerlei artiesten…

Na die beginperiode wordt het wel veel commerciëler, met de Dolly Dots, LUV en Maywood. Popmuziek wordt echt business. Het wordt voor de heren DJ’s geen gemakkelijke taak om uit heel de historie de juiste muzikale keuze te maken. Eric van Deelen (Combi-Soos), Peter van den Broek (Combi-Soos), Mart Musters (HDC 2000) en George Fassaert (People-Relax) zijn dan ook al druk bezig een boeiende playlist samen te stellen.

In aansluiting op het programma van de Kring zal Prince met Candy Dulfer en ook het Klein Orkest hier zeker onderdeel van uitmaken.

❯ Website Sooz.info