web analytics

Duoconcert Oranje Wouw en Brassband Roosendaal (26 mei)

Harmonie Oranje uit Wouw en Brassband Roosendaal geven zaterdagavond 26 mei in de kleine zaal van De Kring in Roosendaal een duoconcert. Het programma begint om 20:15 uur. Kaarten kosten tien euro, voor kinderen t/m 12 jaar vijf euro.

Harmonie Oranje uit Wouw, dat al in 1874 werd opgericht, is uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest met een gevarieerd muziekrepertoire. Het orkest bestaat uit ruim vijftig muzikanten en heeft de afgelopen jaren verschillende grote muziekprogramma’s gepresenteerd, zoals Muzikaal Menu, Circus Fantasy en de bijzondere openluchtvoorstelling Het Blauwe Uur.

Onder leiding van gastdirigent Ward de Ketelaere speelt de harmonie Oranje deze avond onder andere de werken ‘Godspeed’ van Stephen Melilo, ‘Wind in The Willows’ van Johan de Meij en het temperamentvolle ‘Fiesta Cu Tres Banda’ van Pi Scheffer.

Brassband Roosendaal is een stuk jonger. Deze band werd in juli 2016 opgericht, met als doel het promoten van de blaasmuziek en in het bijzonder de brassbandbezetting in de regio West-Brabant. Dat doel willen de muzikanten bereiken via concerten in de hele provincie Noord- Brabant en daar buiten.

Ook wordt aan kampioenscvhappen meegedaan. Zo speelt de band zaterdag 9 juni op de open Nederlandse Brassband-kampioenschappen in Drachten. De enthousiaste bandleden komen uit heel West-Brabant en staan onder leiding van Frank de Jong. Het publiek De Kring kan een aantal gevarieerde nummers verwachten, waaronder werken die ook in Drachten worden uitgevoerd.

❯ Facebookpagina Brassband Roosendaal
❯ Website Harmnie Oranje Wouw