web analytics

Duivensport in regio (ook) in actie voor Nanne

De komende dagen worden belangrijke dagen voor de Stichting Nanne en de meervoudig gehandicapte 6-jarige Nanne van den Broek uit Rucphen. Voor haar zijn verscheidene acties op touw gezet om een rolstoelbus voor haar te kunnen kopen. Zo loopt maandagavond 30 november een bonnenveiling van de duivensport in West-Brabant af. Ook zijn er acties geweest om kroonkurken, blik en ijzer in te zamelen en zijn bonbons verkocht.

Bonnenveiling
De bonnenverkoop in de duivensport is een idee van Jessica Willemse uit Oud Gastel. Samen met haar vader Will (van PV de Luchtbode uit Zegge) en Ad van Dijk (van PV de Nieuwe Wijk uit Heijingen) werd de bonnenveiling uitgewerkt. Het resultaat: leden van duivenclubs uit de hele regio schonken gezamenlijk wel 178 ‘bonnen’ voor een jonge duif uit hun kweek. Andere ‘duivenmelkers’ kunnen daar op bieden.

Laatste veilingdag
Maandag 30 november wordt de veiling afgesloten. De items leveren nu al bedragen op van tussen de 25 en (soms vele) honderden euro’s. ‘De hoogste bedragen zullen deze laatste week binnenkomen, omdat mensen dan over elkaar heen bieden’, weten de organiatoren. Het wordt maandag 30 november dus een heel spannende avond.

Streefbedrag

Het streefbedrag van alle acties is zo’n 40.000 euro. Dat is in ieder geval nodig voor de bus. Het goede nieuws is dat er al een aardig bedrag binnen is. Zo kon Nanne al op laten zien dat er 20.000 euro binnen was. Maar er is ook slecht nieuws: inmiddels is bericht ontvangen dat niet alle benodigde aanpassingen door de gemeente vergoed worden. Daarover is weliswaar een bezwaarschrift ingediend, maar de vrees is dat er meer nodig is dan het streefbedrijf van 40.000 euro.

Over Nanne
Nanne is meervoudig gehandicapt en zal altijd een rolstoel nodig hebben. Ze maakte al een zeer slechte bij haar geboorte. Ze werd veel te vroeg en te klein geboren, en bleek in moeders buik ook een zeer zwaar herseninfarct gehad te hebben. Ze moet leven met verscheidene diagnoses waaronder Cerebrale Parese. Na tien maanden werd ook het syndroom van West (epilepsie) ontdekt. Deze vorm van epilepsie deed Nanne volledig stil staan in haar ontwikkeling.
Nanne bleek non-stop aanvallen te blijven houden waardoor ze niet reageerde op allerlei verschillende medicijnen, waarna hersenchirurgie de enige oplossing bleek te zijn. In juni 2016 werd daarom ook haar rechterhersenhelft, na een ingrijpende operatie, uitgeschakeld.’

Levenslang
‘Na de diagnose Cerebrale Parese (bilateraal) hoorden we van de artsen dat Nanne nooit zou kunnen lopen en of praten. Gelukkig laat Nanne ons versteld staan: na heel veel revalidatie en oefenen loopt ze mega kleine stukjes (met ons om haar heen, daar zij niet stabiel loopt) en zegt ze woordjes. Maar Nanne zal levenslang rolstoel-afhankelijk zijn’, zegt Jessica Willemse.

Stichting Nanne
De Stichting Nanne, die zich dus inzet voor Nanne, blijft nog wel evenbestaan. Zeker nu de stichting zich ook wil gaan inzetten voor andere jonge (gehandicapte) kinderen. ‘Want ieder persoon verdient een zorgeloos leven, zeker een kind’.

Meer informatie:
❯ De veiling van de duivensport is te volgen op Doevepeet.nl
❯ Website Stichting Nanne

(Eventuele donaties op rekening nummer van P.V. de Luchtbode NL84 RABO 0309890845 T.B.V Nanne)

🎉🎉 Dan is hier het bericht waar we met zijn allen als Team Nanne keihard voor gewerkt hebben. 🎉🎉

Geplaatst door Rolstoelbus voor Nanne op Woensdag 4 november 2020