web analytics

Drugspanden aan Brabersstraat en Scherpdeel half jaar dicht

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal heeft opnieuw twee drugspanden in de gemeente gesloten voor een half jaar. Hij neemt deze maatregelen nadat er recent op beide adressen drugs werden gevonden. Het betreft een woning aan de Dokter Brabersstraat en een bedrijfspand aan het Scherpdeel. Het gaat om twee afzonderlijke onderzoeken, die niet met elkaar in verband staan. Met de sluitingen van de twee panden benadrukt de burgemeester dat in de gemeente Roosendaal druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd.

Beide sluitingen gaan in op 9 mei 2019 en duren tot 9 november 2019.

Scherpdeel
De drugssquad viel op 6 maart jl. het bedrijfspand aan het Scherpdeel binnen. In het achterste deel werd een professioneel en computergestuurde hennepkwekerij gevonden. Deze zat verstopt achter een houten wand. Het ging om bedrijfsmatige wietteelt. De kwekerij leverde gevaar op voor de omgeving vanwege het zeer hoge energieverbruik. Hierdoor werd het energienetwerk van het industrieterrein overbelast, aldus een medewerker van Enexis. Zowel de huurder als de verhuurder/eigenaar van het bedrijfspand zijn over de sluiting op de hoogte gesteld.

Dokter Brabersstraat
Op 27 maart jl. was het opnieuw raak. Ditmaal stuitte de drugssquad in een woning aan de Dokter Brabersstraat op een grote hoeveelheid harddrugs. Het ging hierbij om hoeveelheden pillen, poeders, GHB en blokken samengeperste substanties. Uit testen bleek dat het ging om harddrugs. De grote hoeveelheden drugs en de grote hoeveelheden postpakketten en enveloppen maken het vermoeden van verkoop erg aannemelijk.

Daarnaast werd er in de woning nog een machete (groot kapmes) en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen (= zogenaamd airsoft wapen). Zowel de bewoner als de eigenaar van de woning zijn over de sluiting geïnformeerd.

Georganiseerd

Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: “Als ik zie wat er allemaal is gevonden, dan lijkt het in beide gevallen te gaan om professionele en georganiseerde drugscriminaliteit. En dat willen we hier niet! We treden in de gemeente Roosendaal streng op tegen drugs en alle daaruit voortkomende overlast. Vandaar dat ik deze beide panden voor een half jaar sluit. Iedereen moet zich in Roosendaal en in onze omliggende dorpen veilig kunnen voelen. Meld verdachte situaties daarom bij de politie of onze drugssquad. Op die manier kunnen wij snel en effectief ingrijpen.”

Eerdere sluitingen in 2019:
❯ 01-02-2019: Drugswoning aan Barietdijk dicht
Eerdere sluitingen in 2018:
27-11-2018: Nu ook drugspand aan Van Effenlaan dicht
05-11-2018: Drugspand aan Van Manderlaan half jaar dicht
27-08-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Boulevard voor drie maanden
12-07-2018 Burgemeester sluit drugscafé aan de Kaai voor een jaar
21-06-2018: Woning aan Lariks half jaar dicht na vondst drugs en wapens
06-06-2018 Burgemeester sluit nu ‘drugswoning’ aan Pres. Kennedylaan
13-04-2018: Drugspand aan Gastelseweg voor drie maanden dicht
29-03-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Schuivenoord